Академска Сцена - Филмски проекции
Супа од кокошка
Режија: Лидија Мојсовска
Играат: Жарко Јовановиќ, Александар Микиќ, Зоран Смилевски

испит на студентите од катедрата за Филмска и ТВ режија, трета година во класата на вон. проф. д-р Антонио Митриќески.
Животот на еден пушач во постапокалиптично Скопје
Режија: Кристина Ризоска
Играат: Стефан Вујисиќ, Александар Михајловски, Горан Ников

испит на студентите од катедрата за Филмска и ТВ режија, трета година во класата на вон. проф. д-р Антонио Митриќески.
Најтешкиот чекор
Режија: Тамара Котевска
Играат: Филип Жековиќ, Давид Стоилковски

испит на студентите од катедрата за Филмска и ТВ режија, трета година во класата на вон. проф. д-р Антонио Митриќески.
Надвор е ладно
Режија: Ана Јакимска
Играат: Атанас Атанасовски, Крсте Јовановски

испит на студентите од катедрата за Филмска и ТВ режија, трета година во класата на вон. проф. д-р Антонио Митриќески.
ФИЛМОВИ НА СИДО
Филмови на Стефан Сидовски

1. Полуден револуционер
2. Луѓе и добиток
3. Имитација на американски живот
4. Дрво на животот
5. Големиот водач
6. Инконтинуо
7. Последен ден
8. West west
9. Гетокино
10. Застој
11. Образ

Проекцијата трае 80 минути
Филмска ноќ на документарни филмови
Филмска ноќ на исклучително добри документарни филмови на студентите од отсек Филмска режија.

Бела мечка - Дина Дума
Reddokh - Владимир Митревски
По различно - Лавинија Софрoниевска
Кокан - Дарко Нанески
Трилер
Филмови на студентите по филмска и ТВ монтажа.
Болеро
Филмови на студентите по филмска и ТВ монтажа.
Филмски флеш-бек (со играни филмови)
Документарни филмови на филмските режисери
Филмски флеш бек
Документарни филмови на студентите на отсек филмска режија во класата на проф. Столе ПОПОВ и монтажа во класата на проф. Димитар ГРБЕВСКИ

Поштари – Филип Арсов, 1997, 12’
Што ли беше? – Снежана Младеновска, 1998, 4’
Кркма – Игор Јовчевски, 1998, 11’
City bus symphony – Даријан Пејовски, 2003, 9’
Мишо – Ѓорче Ставрески, 1999, 13’
1 час комедија
Кратки филмови на студенти во класата на проф. Димитар ГРБЕВСКИ , вон. проф. м-р Лазар СЕКУЛОВСКИ и ас. м-р Владимир ПАВЛОВСКИ.

Трето Око – Мартин Иванов, 2011, 11’
Диви Јагоди – Милан Јакшич, 2011, 6’
Паркот на Принцовите – Шенол Мехмед, 2011, 7’
Скирол Кајгана – Мартин Георгиевски, 2011, 5’
Инстинкт – Никола Тргачевски, 2011, 9’
Ќе те ќарам – Сашко Мицевски, 2011, 6’