Академска Сцена - Претстави
Ни на небо ни под земја
испит по актерска игра на студентите во II семестар во класата на проф. м-р Владо ЦВЕТАНОВСКИ.
Тетоважата роза
испити по режија на студентите во IV семестар во класата на проф. Слободан УНКОВСКИ и вон. проф. м-р Златко СЛАВЕНСКИ.
Стаклена менажерија
испити по режија на студентите во IV семестар во класата на проф. Слободан УНКОВСКИ и вон. проф. м-р Златко СЛАВЕНСКИ.
Шрапнел Шок
испити по режија на студентите во IV семестар во класата на проф. Слободан УНКОВСКИ и вон. проф. м-р Златко СЛАВЕНСКИ.
Во потрага по Данил Хармс
испит по актерска игра на студентите во VI семестар во класата на проф. Владимир МИЛЧИН.
Адолесценти и адулти
испит по актерска игра на студентите во II сместар во класата на вон. проф. м-р Мими ТАНЕВСКА СРБИНОВСКА.
Аморика
Режија: Саша Нацевски

Играат:
Благојчо Стојанов
Бојан Лазаров
Столе Мицов
Илија Волчески
Ирена Мирческа
Ангела Димитрова
Стефан Вујисиќ
Симон Манасковски
Ирена Илиевска
Мирко Голомеов

Ретроактивна интеркурсална пенетрација со окуларен исход.
Птиците што живот значат
испит по актерска игра на студентите во I семестар во класата на проф. м-р Владо ЦВЕТАНОВСКИ.
Досие копче
Случајот П
Сеништа
Играат:
Ивана Атанасова
Дениз Абдула
Ирена Илиевска
Бојан Лазаров
Мартин Петровски
Емилија Мицевска
Мартин Јовчевски
Игор Трајковски
Вилдан Максути
Александар Вељановски
Жарко Спасовски
Дени Стојанов
Александар Михајловски
Наталија Теодосиева

Испитна вежба на студенти од отсекот драмски актери - трета година, во класата на проф. Владимир МИЛЧИН, вон. проф. м-р Сузана КИРАНЏИСКА и асс. Кристина ЛЕЛОВАЦ.
Иванов/Галеб/Вујко Вања/Шумите
„ИВАНОВ“
Автор: А.П.Чехов
Режија: Драгана Стојчевска

Играат:
Зорица Стојановска
Александар Степанулевски

„ГАЛЕБ“
Автор: А.П.Чехов
Режија: Ангелчо Илиевски

Играат:
Благојчо Стојанов
Јанка Левкова

„ВУЈКО ВАЊА“
Автор: А.П.Чехов
Режија: Милош Б. Андоновски

Играат:
Симона Спировска
Слаѓана Вујошевиќ

„ШУМИТЕ“
Автор: А.П.Чехов
Режија: Саша Нацевски

Играат:
Вирџинија Ристеска
Марко Трајковиќ

Испитни вежби на студенти од отсекот театарска режија - втора година, во класата на проф. Слободан УНКОВСКИ, вон. проф. м-р Златко СЛАВЕНСКИ и дем. Куштрим БЕКТЕШИ.
Вујко Вања
Играат:
Богдановски Марко
Грибовска Сандра
Лефкова Јанка
Максимова Нина
Манасковски Симон
Мицов Столе
Наумоска Ангела
Павлaковиќ Ивана
Петровиќ Владимир
Ристеска Вирџинија
Стојанов Благојчо
Трајковиќ Марко
Хусеини Ава

Испитна вежба на студенти на отсекот драмски актери - втора година, во класата вон. проф. м-р Зоја БУЗАЛКОВСКА.
Stand Up Comedy
Stand Up Comedy со Бојан Велевски.
Султанот и харемот
Испитна вежба од студенти на отсек драмски актери - прва година со познавање на турски јазик, во класата на вон. проф. Ељеса КАСО.
Случајната смрт на еден анархист
Дипломска претстава на студенти од отсекот драмски актери со познавање на албански јазик, во класата на вон. проф. м-р Рефет АБАЗИ.
Во собата со една маса и три столици
Автор: Ивана Нелковска
Режија: Марија Бејкова

Играат:
Билјана Јовановска
Наталија Теодосиева
Емра Куртишова
Бурханедин Ибрахим
Мартин Јовчевски
Александар Михајловски
Дон Жуан се враќа од војна
Автор: Еден фон Хорват

дипломска претстава на студентите во IV година во класата на проф. м-р Владо ЦВЕТАНОВСКИ и вон. проф. м-р Мими ТАНЕВСКА.
Од имитација кон лик
Комбинација од испит - актерска игра I и II на студентите од I година во класата на проф. Зоја БУЗАЛКОВСКА.

Играат:
Богдановски Марко
Грибовска Сандра
Лефкова Јанка
Максимова Нина
Манасковски Симон
Мицов Столе
Наумоска Ангела
Павлaковиќ Ивана
Петровиќ Владимир
Ристеска Вирџинија
Стојанов Благојчо
Трајковиќ Марко
Хусеини Ава
Трагичар не по своја волја
Автор: А.П.Чехов

Играат:
Филип Кипровски
Дарко Богески

Испит по актерска игра од 4-ти семестар во класата на проф. Сенад АБДУЛИ.
Гостување на студентите од Факултетот за драмски уметности - Тетово.
Лебедова песна
Автор: А.П.Чехов

Играат:
Фаик Мефаилоски
Филип Кипровки

Испит по актерска игра од 4-ти семестар во класата на проф. Неат МЕХМЕТИ.
Гостување на студентите од Факултетот за драмски уметности - Тетово.
Варвари
Автор: Максим Горки

Испитна претстава од втора година на студентите од отсек драмски актери во класата на проф. Владимир МИЛЧИН и асс. Сузана КИРАНЏИСКА.
Мечка
Автор: А.П.Чехов
Режија: Кристина Димитрова

Играат:
Слаѓана Вујошевиќ - Попова
Мирослав Петковиќ - Смирноф
Бојан Велевски - Лука
Упад на Илинденска б.б.
Испит по Актерска игра на студентите на катедрата за театарска режија.

Играат:
Андоновски Милош
Илиевски Ангелчо
Нацевски Саша
Стојчевска Драгана.
Политичко кабаре Оркестар "ББ"
Оркестар ББ е политичко кабаре создадено од песни полни со очај и болка, гнев и лутина, низ кои сепак превејува доза на хумор, но на крајот со горчлив вкус. Оркестар ББ преку приказната за Куртовци и Муртовци од земјата Јаху, кои се жртви на најразлични владетели испраќа остра критика до општествените механизми.
Младите актери Мирослав Петковиќ, Атанас Атанасовски, Ненад Митевски, Кристина Ласовска, Катерина Аневска, Катерина Чакмакоска, Марија Стефановска,Тина Трпкоска, Ана Кафкалеска, Наташа Петровиќ и Слаѓана Вујошевиќ се трудат да ја остават публиката будна до самиот крај и да ги испратат гледачите со мисла дека тие нешто можат да променат, можат да променат на подобро!!!

Ова е студентска претстава има над 40 изведби, а на Вториот светски студентски фестивал во Белград, Република Србија освои две награди за НАЈДОБАР ПЕРФОРМАНС од ПУБЛИКА и НАЈДОБАР ПЕРФОРМАНС од ЖИРИ.

Испит по Актерска игра на студентите од Факултетот за драмски уметности, според текстови на Бертолд Бртехт, под менторство на проф. Владо ЦВЕТАНОВСКИ и проф. Мими ТАНЕВСКА - СРБИНОВСКА.

Повеќе информации може да прочитајте во следниот pdf документ или на facebook.
Чест
Автор: Васил Иљоски

Играат:
Тина Трпкоска
Дени Стојанов
Емилија Мицевска

Режија: Анѓелчо Илиевски - студент по театарска режија во класата на проф. Слободан УНКОВСКИ и вонреден проф. м-р. Златко СЛАВЕНСКИ, I година - 2 семестар, тема: битова драма, 2010/2011 година.
Антица
Автор: Ристо Крле

Играат:
Ивана Павлаковиќ - Антица
Слаѓана Вујошевиќ - Саветка
Владимир Петровиќ - Илија
Мартин Јовчевски - Ристаќи
Мирослав Петковиќ - Селман - ага

Режија: Драгана Стојчевска - студент по театарска режија во класата на проф. Слободан УНКОВСКИ и вонреден проф. м-р. Златко СЛАВЕНСКИ, I година - 2 семестар, тема: битова драма, 2010/2011 година.
Срешта
Автор: Војдан Чернодрински
„Срешта“ е првиот и единствен мјузикл на ФДУ

Играат:
Катерина Чакмакоска - Срешта
Марко Богдановски - Цветко
Виљдан Максути - Џафер Ага
Марко Трајковиќ, Симон Манасковски и Столе Мицов - Комити и арнаути
Благојчо Стојанов, Јанка Лефкова, Ангелчо Илиевски, Драгана Стојчевска, Владимир Петровиќ, Милош Б. Андоновски

Режија: Саша Нацевски - студент по театарска режија во класата на проф. Слободан УНКОВСКИ и вонреден проф. м-р. Златко СЛАВЕНСКИ, I година - 2 семестар, тема: битова драма, 2010/2011 година.

Музика: Томе Темелкоски