Македонско – словенечки театарски врски

(од 1990 до денес)

ТЕАТРИ

Листа на македонски театри кои имале соработка со словенечки театарски уметници и институции:

Наслов
Македонски народен театар
Македонска опера и балет
Народен театар Битола
Центар за култура “Ацо Шопов” – Штип (Народен театар- Штип)
Мал драмски театар – Битола
Центар за култура “Трајко Прокопиев”- Куманово (Народен театар- Куманово)
Драмски театар- Скопје
Турски театар- Скопје
Младински културен центар
Центар за култура “Јордан Хаџи Константинов- Џинот” – Велес (Народен театар “Јордан Хаџи Константинов – Џинот” Велес)
Центар за култура “Марко Цепенков” Прилеп (Народен театар “Војдан Чернодрински” Прилеп)
Центар за култура “Григор Прличев”, Охрид

Листа на словенечки театри кои имале соработка со македонски театарски уметници и институции:

Наслов
Slovensko narodno gledališče Drama Ljubljana
Drama Slovenskega narodnega gledališča Maribor
Slovensko narodno gledališče Opera in balet Ljubljana
Opera in balet Slovenskega narodnega gledališča Maribor
Mestno gledališče ljubljansko
Cankarjev dom
Slovensko ljudsko gledališče Celje
Slovensko mladinsko gledališče, Ljubljana
Gledališče Glej
Fičo balet
Slovensko stalno gledališče Trst
Gledališče Koper
Plesni teater Ljubljana
Lutkovno gledališče Ljubljana
Lutkovno gledališče Maribor
Zavod Maska
Prešernovo gledališče Kranj
Slovensko narodno gledališče Nova Gorica
Univerza v Ljubljani – Akademija za gledališče, radio, film in televizijo
Univerza v Ljubljani – Akademija za glasbo
ŠKUC
Gledališče lutk Konj
Slovensko komorno glasbeno gledališče
Špas teater Mengeš
SiTi teater BTC
Zavod Bunker (Stara elektrarna)
Mini teater
Šentjakobsko gledališče