FDU Logo
1969 50 2019

Факултет за Драмски Уметности - Скопје

Faculty of Dramatic Arts - Skopje

ФДУ - Скопје

FDA - Skopje


Скомрахи - Програма

Програма за СКОМРАХИ 2019

(01 - 05.11.2019)

Плакат "СКОМРАХИ 2019"
Петок
01.11.2019
20:00 - МАКЕДОНСКИ НАРОДЕН ТЕАТАР
Свечено отворање на "СКОМРАХИ" 2019
перформанс
Факултет за драмски уметности - Скопје

Живот за еден сон

Сабота
02.11.2019
17:00 - ФДУ
филмска проекција
Академија за драмски уметности - Загреб
Академија за сценски уметности - Сараево
19:00 - ФДУ
промоција на книга

ТВ БОКС Теоретски прилози и филмско сценарио

Промоција на книга за Златко Славенски
20:00 - ФДУ
театарска претстава
Академија за театар, филм и телевизија - Љубљана

Оган

Според „Ќелавата пејачка“ од Ежен Јонеско

Режија Жива Бизовичар
Студенти во класата на проф. Јернеј Лоренци и проф. Бранко Јордан
Недела
03.11.2019
17:00 - ФДУ
филмска проекција
Факултет за драмски уметности - Скопје
18:00 - ФДУ
промоција на списание

„Ars Academica“ бр. 7

19:00 - ФДУ
театарска претстава
НАТФИЗ „Крсто Сарафов“ - Софија

Синиот ѕвер отаде

Филип Ридли

студенти во класата на проф. Сава Драгунчев
21:00 - ФДУ
театарска претстава
Факултет за драмски уметности - Белград

Еј Кармела

Хозе Санчиз Синистерa

студенти во класата на проф. Драган Петровиќ
Понеделник
04.11.2019
17:00 - ФДУ
филмска проекција
Факултет за драмски уметности - Белград
20:00 - ФДУ
театарска претстава
Академија за сценски уметности - Сараево

Сеќавањето на водата

Шила Стивенсон

студенти во класата на проф. Ермин Браво
Вторник
05.11.2019
17:00 - ФДУ
филмска проекција
Факултет за уметности - Приштина
Академија за театар, филм и телевизија - Љубљана
20:00 - ФДУ
театарска претстава
Факултет за уметности - Звечан

Животот мој

студенти во класата на проф. Александар Ѓинѓиќ