Скомрахи - Програма

Програма за СКОМРАХИ 2017

Плакат "СКОМРАХИ 2017"
Петок
03.11.2017
20:00
- ДРАМСКИ ТЕАТАР
Свечено отворање на "СКОМРАХИ" 2017
театарска претстава
Факултет за драмски уметности Скопје

Елка кај Иванови

испитна претстава на студентите по актерска игра од Факултетот за драмски уметности во Скопје, во класата на проф. м-р Зоја Бузалковска и асс. м-р Александар Степанулески
Сабота
04.11.2017
19:00
- ФДУ
театарска претстава
Факултет за драмски уметности Белград

Дома

од Људмила Разумовска

претстава на студентите од 4 година по актерска игра од Факултетот за драмски уметности во Белград, во класата на ред. проф. Биљана Машиќ и Павле Лазиќ соработник
20:30
- ФДУ
изложба

Изложба на цртежи од испитни претстави

- Лидија Вујисиќ
21:30
- ФДУ
филмска проекција
Факултет за драмски уметности Белград
• „Утопија“, режија Матија Глушчевиќ, 2 година филмска и ТВ режија; ментор проф. Нарциса Даријевиќ (20:23 мин.)
• „Кој дава“ режија Ленка Јовановиќ, 3 година филмска и ТВ режија; ментор проф. Срѓан Голубовиќ (22:22 мин)
• „Живот по Москри“, режија Горан Николиќ, 4 година филмска и ТВ режија; ментор проф. Милан Тодоровиќ (28:29 мин)
• „Последен повик“, режија Милена Грујиќ, 3 година филмска и ТВ режија; ментор проф. Срѓан Голубовиќ (16:37 мин)
Недела
05.11.2017
10:00
- ФДУ
научна конференција

НАУЧНА КОНФЕРЕНЦИЈА

19:00
- ФДУ
театарска претстава
Факултет за драмски уметности Приштина

Чекајки го Годо

од Семјуел Бекет

Испитна претстава на студенти од Факултетот за уметности Приштина – Звечан; мастер класа под водство на проф. Дејан Цицмиловиќ
21:00
- ФДУ
филмска проекција
АГРФТ Љубљана
• „Ограбена душа“, режија Аугуст Адриан Браатз, 3 година филмска и ТВ режија (28:17 мин.)
• „Ања Гања“, режија Петар Бизјак, 3 година филмска и ТВ режија (19:15 мин.)
• „Ограничено“, режија Лео Черниц, 2 година филмска и ТВ режија (20:21 мин.)
• „Погоден“, режија Петар Бизјак, 2 година филмска и ТВ режија ( 25:07 мин.)
АДУ Загреб
• „13+“, режија Никица Здуниќ, 3 година филмска и ТВ режија; ментор проф. Звонимир Јуриќ, продуцент Татјана Бакота (21 мин.)
• „Жени, жени, жени“, режија Никица Здуниќ, 3 година филмска и ТВ режија; ментор проф. Горан Девиќ, продуцент Татјана Бакота (23 мин.)
• „Кика“; режија Марина Зграбљиќ, 2 година филмска и ТВ режија; ментор проф. Горан Девиќ, продуцент Марина Зграбљиќ (17:31 мин.)
Понеделник
06.11.2017
19:00
- ФДУ
театарска претстава
Факултет за драмски уметности Приштина

Граѓанинот благородник

од Молиер

претстава на студентите по актерска игра од Факултетот за драмски уметности Приштина, во класата на проф Астрит Кабаши
21:00
- ФДУ
театарска претстава
Југозападен Универзитет „Неофит Рилски“ Благоевград

Љубовни насмевки

од Чехов

Испитна претстава на студенти од Југозападен универзитет „Неофит Рилски“ Благоевград; 4 година во класа на проф. Огнијан Спиров
Вторник
07.11.2017
19:00
- ФДУ
театарска претстава
АДУ Загреб

Метаморфози (Преобразба)

од Франц Кафка

претстава на студентите од 3 година по актерска игра од Акадамија за драмски уметности во Загреб, во режија на студентот Хрвоје Корбар
21:00
- ФДУ
филмска проекција
Факултет за драмски уметности Скопје
• „Награда“, режија Лидија Мојсовска, „Ќе дојдат децата“, режија Ана Јакимска; дипломски филмoви на катедрата за Филмска и ТВ режија; ментор проф. д-р Антонио Митриќески (16:32 и 19:00 мин.)
• „Даглас“, режија Батухан Ибрахим; 1 година на катедрата за Филмска и ТВ режија; ментор проф. д-р Антонио Митриќески (11:42 мин.)
• „Меморија“, режија Тимоти Глигоров; „Скитник“, режија Бојан Веселиновиќ; „Матура“, режија Иван Костадинов; „Систем“, режија Драган Спасов; 1 година на катедрата за Филмска и ТВ монтажа; ментор проф. м-р Лазар Секуловски, доц. м-р Владимир Павловски (13:23; 5:47; 9:16; 8:30 мин.)
Факултет за драмски уметности Приштина

филмска проекција


Документи за преземање: